Vanliga frågor - FAQ

1. Vad är Teckentuben?

Teckentuben är en sida skapad av Tecknologen AB. På Teckentuben finns ett videobibliotek med massor av videofilmer för stora och små. Videofilmerna är alla med tecken och tal/sång. Filmerna kan samlas i spellistor för kontinuerlig visning i vald ordning, eller på favoritsidor där upp till nio filmer kan läggas upp för enkel åtkomst

2. Vad kostar Teckentuben?

För att se alla filmer på Teckentuben betalar du för
6 månader: 359 kr
12 månader: 595 kr
Moms ingår i dessa priser

3. Hur många filmer finns det på Teckentuben?

Just nu finns det i BAS-utbudet cirka 65 spelfilmer med tecken och tal. Vi producerar ungefär 4 filmer i månaden, någon månad någon extra, någon månad någon färre. Dessutom finns ett tiotal filmer med föreläsningar om tecken och teckenanvändning (Teckenpodden) och några filmer av kurskaraktär (Handalfabetet och några enklare teckenövningar).

4. Var hittar jag mer information om uppdateringar etc.?

På www.teckentuben.se är informationen alltid uppdaterad, men mer löpande information hittar du på vår Facebooksida: www.facebook.com/Teckentuben

5. Vad är skillnaden mellan GRATIS-utbudet och BAS-utbudet?

Som registrerad användare har du tillgång till Teckentubens hela utbud under 5 dagar efter din registrering. Därefter kan du se GRATIS-utbudet som innehåller några filmer i fullängd och hela Teckenpodden. Dessutom finns några avkortade videofilmer med för att visa lite mer av BAS-utbudet. BAS-utbudet ger tillgång till samtliga filmer som vi producerat och producerar framöver.

6. Varför kan vi bara vara inloggade på fem enheter samtidigt?

Ju fler som använder Teckendags samtidigt, desto högre licens behövs. detta är för att vi ska kunna erbjuda Teckendags till familjer och mindre enheter Teckendags till rimligt pris. Annars skulle en skola med 40 samtidiga användare betala lika lite som en familj där bara en enhet är uppkopplad samtidigt. Vi hoppas att detta är ett tänkesätt som alla kan acceptera och förstå. Vi vill att Teckendags ska vara tillgängligt för alla!

7. Hur gör jag för att köpa en prenumeration?

Steg 1 är att du registrera dej som gratisanvändare. Det gör du från startsidans "Registrera dej" - länkar. När du registrerat dej kommer du att få ett mail till den epostadress som du angett. Detta för att vi ska veta att e-postadressen tillhör dej och inte används av någon annan.
I mailet du får, finns en bekräftelse-länk som du klickar på. Du kommer då att loggas in på Teckentuben. För att köpa full tillgång till alla filmer på Teckentuben, klickar du sedan på ditt namn i menyn högst upp till höger.
Välj sedan "Mina sidor" och i nästa steg "Prenumerera". Där hittar du de olika prenumerationsalternativen.
När du valt alternativ fortsätter du till betalning enligt anvisningarna. Tänk på att du kan köpa som representant för din verksamhet, även om du registrerat dej själv som användare. I ett av stegen för att köpa prenumeration anger du i så fall bara "Verksamhet" istället för "Person" .

8. Behöver man köpe BÅDE prenumeration gällande TID och prenumeration gällande antal samtidiga användare?

Om ni inte behöver mer än fem enheter uppkopplade samtidigt, behöver du bara köpa prenumeration som avser tid. Vill du sedan komplettera med möjlighet till fler uppkopplade enheter samtidigt, gör du detta genom att också köpa prenumeration avseende antal enheter. Då är det alltså två köp som ska göras i kassan. Man kan alltid utöka antal enheter under pågående tidsprenumeration, antingen för hela prenumerationsperioden eller för del av den.

9. Vi behöver tillfälligt vara fler enheter uppkopplade samtidigt - fungerar det?

Ja. Man kan alltid utöka antal enheter under pågående tidsprenumeration, antingen för hela prenumerationsperioden eller för del av den. När du köper prenumeration för antal samtidigt uppkopplade enheter, finns där olika alternativ. Du kan då också välja alternativet "För resterande tid av prenumerationen" - då varar ditt utökade antal enheter fram tills dess din tidsprenumeration avslutas.

10. Om jag förlänger min prenumeration innan min ordinarie prenumeration gått ut - när startar den nya prenumerationen att gälla?

Den nyinköpta prenumerationen börjar gälla dagen efter din innevarande period går ut. Du förlorar alltså ingen tid genom att förlänga i förväg.

11. Kan jag bara betala med kort eller faktura?

Om du köper inom sajten så är det de två betalningsalternativ vi erbjuder. Vill du betala med Swish eller PayPal eller på annat sätt kan du alltid kontakta oss så ordnar vi det.

12. Om jag har en idé på en film som ni skulle producera, hur gör jag?

Vi är oerhört intresserade av att få tips på filmer som ni känner ett behov av att se. Kontakta oss på support@teckendags.se och presentera ditt förslag! Eller klicka på "Kontakta oss" längst ner på sidan, så kan du använda vårt kontaktformulär.

13. Kan man se filmerna på alla sorters enheter och alla olika operativsystem?

Vi har förstås strävat efter att detta ska fungera överallt på nätet på alla olika enheter. Vi har också testat de vanligaste webbläsarna och operativsystemen. Det är dock omöjligt att garantera att allt fungerar överallt - det finns så många olika kombinationer av enheter - webbläsare - operativsystem! Skulle inte Teckendags fungera på din enhet, så kontaktar du oss. Vi försöker då reda ut vad som blivit fel och om det kan avhjälpas. Skulle det inte gå, får du resterande pengar tillbaka.